Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου, την Ενορία Παναγίας “Αξιον Εστι” & Αγίου Δημητρίου Αξιουπόλεως, τη Σχολική Σύμβουλο των Θεολόγων κα Ε. Μιχαλοπούλου, το Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών κ. Ι. Θωμαΐδη και το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» – Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, συνδιοργανώνουν Ομάδα Εκπαιδευτικών με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και των τεχνικών επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων, την οριοθέτηση και την ανταλλαγή εμπειριών.

Μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία:

• Να συζητήσουν με εξειδικευμένο επιστήμονα του χώρου της ψυχικής υγείας
• Να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις
• Να εκθέσουν τις δικές τους εμπειρίες
• Να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους
• Να υποστηριχτούν για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στο σχολικό περιβάλλον
• Να ενημερωθούν για τα επίκαιρα ψυχοκοινωνικά θέματα

Οι συναντήσεις θα γίνονται στην Ενοριακή εστία Ι.Ν. Παναγίας “Αξιον Εστι” Αξιουπόλεως και ώρες 19.00 – 20.30. Τη διεξαγωγή τους έχει αναλάβει ο ψυχολόγος κ. Σταύρος Τζαμτζής, συγγραφέας, μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και μέλος του focusing institute, της Νέας Υόρκης. Οι ημερομηνίες των συναντήσεων έχουν οριστεί οι παρακάτω:

Δευτέρα 09 Νοεμβρίου
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.